על-מנת להקל על בחירת פינת האוכל, ובמיוחד רגע לפני שמכנסים את המשפחה לארוחת החג,
יהונתן אלנקרי, סמנכ"ל השיווק של רשת רהיטי Rossetto,
מספק טיפים והמלצות לבחירת פינת אוכל פונקציונאלית, נוחה ומעוצבת:
- גודל החלל- אחד הדברים הראשוניים שיש לעשות לפני שניגשים לחנות לבחור את השולחן הוא למדוד את מידות החלל בו הוא ימוקם.
- מידות השולחן- מידות הסטנדרט לבחירה של שולחן מרווח, הנם : רוחב שולחן כ- 80 ס"מ ( בכדי שיהיה מרווח לרגליים) וגובה שולחן של כ- 75-80 ס"מ. נתון נוסף שיש לקחת בחשבון הנו, מידות הרחבתו של השולחן , אשר ינועו לרוב, בין 60-85 ס"מ .
- צורת השולחן- שולחן עגול יוצר קרבה ואינטימיות ולכן מתאים לחללים קטנים יותר ולמספר סועדים מוגבל. בנוסף, אם רוכשים שולחן עגול, עדיף שיהיה בעל רגל אחת במרכזו כך שניתן יהיה למקם את הכיסאות מסביבו בנוחות. שולחן מלבני מתאים ל-6 סועדים ומעלה ועשוי לשרת את מי שמרבה לארח. בנוסף, הוא יתאים לחלל צר וארוך . זאת ועוד, בשולחנות מלבניים , אפשרויות הבחירה ברגליים הן יותר גדולות וניתן לבחור בין 4 רגליים, שתיים או רגל אחת.
- כסאות- אלמנט חשוב מאוד לנראות שולחן החג, הוא בחירה של כסאות זהים. במידה ולא מתאפשר סידור של כסאות זהים, רצוי להעמיד שני כסאות גדולים במיוחד בראש השולחן ואת השאר לפזר לפי סדר הירארכי.
- הלבשת השולחן באקססוריז- שילוב של סידורי פרחים, מפה דומיננטית לבנה או בהירה, מפיות, נרות, סידורי שמות האורחים, סכו"ם מעוצב, וסט כלים תואם, יאירו את שולחן החג.